Digipark logo 600x300 (100 x 50 px) (600 x 60 px)

Parkera din bil och gå iväg!
Autoparktime använder en accelerometer för att upptäcka bilens rörelser. Den är helt automatisk och justerar sig själv varje gång du parkerar bilen. Allt du behöver göra är att parkera och lämna bilen!
Om du använder den i länder med andra regler kan den inställda parkeringstiden enkelt justeras.

F.A.Q

Kan AutoParkTime påverka annan utrustning i bilen?
Nej, den är testad och godkänd enligt EU normer. Fungerar AutoParkTime vid hög värme och sträng kyla? Displayen är väl läsbar mellan -30 och +80 grader.

Kan AutoParkTime flyttas till annan bil?
Utan problem, då den sitter lös i sin hållare. Extra hållare kan köpas där APT säljes.

Kan jag manipulera elektroniken i AutoParkTime?
APT3 är helt sluten och blir förstörd om den öppnas. Samtidigt försvinner garantin.

Kan jag förlänga parkeringstiden?
Det tillåter inte lagen. Bilen måste i så fall flyttas till ny plats

Behöver jag ändra inställningen mellan sommar- och vintertid?
Nej, APT3 ställer automatiskt om mellan sommar- och vintertid samt skottår. Förutsätter att datum är korrekt inställt. Har din APT3 ställt in sommar- eller vintertid fel? Kontrollera att rätt datum är inställd på din p-skiva.

Hur gör jag om p-tiden enligt p-skylten börjar senare?
Enligt bruksanvisning i APT3 (PARKERING FÖRE TIDSBEGRÄNSNINGEN BÖRJAT GÄLLA ”Om ankomsten sker före tidsbegränsningen som anges på P-skylten ställs klockslaget när begränsningen börjar t.ex kl 9.00 genom att trycka på på SET-knappen tills rätt tidpunkt visas på displayen”)

Gäller AutoParkTime i utlandet?
APT3 kan användas i utlandet om bilen är registrerad i Sverige, Norge, Danmark, Estland eller Åland. Den måste dock ställas in för det i landet gällande inställningar (framförflyttning)

Hur fungerar AutoParkTime?
När du parkerar visas först realtid efter 20 sek och efter ytterligare 20 sek närmaste följande hel- eller halvtimme i Sverige och Åland, närmaste kvart i Danmark och realtid Norge och Estland enligt de regler som gäller. Ändring av framflyttningstid kan du enkelt göra själv. Tryck bara på SELECT i 10 sek då visas F:30, F:15 eller F:00. Tryck sedan på SET tills önskad framflyttningstid visas. OBS Funktionen träder i kraft efter att displayen visat rullande hjul.

Hur länge håller batterierna?
Ca 1½ år men vi har valt att APT3 går redan när du köper den och därför kan du behöva byta tidigare. Vi använder vanliga AAA-batterier som du troligen har hemma. Apt 4 har ett lithium batteri som heter 2450 och när man köper ett nytt räcker det i ca 2 år

Hur vet jag när batterierna behöver bytas?
LED-lampan på baksidan börjar blinka när det är dags att byta batterier, samtidigt visas texten lo:b omväxlande med tiden på displayen. OBS! LED-lampan blinkar endast under körning för att spara batteri.

Kan apt påverkas av saker i sin omgivning?
Nej, APT är testad av ett flertal testinstitut och klarar de höga krav och normer som gäller.

Vad är det för skillnaden på Apt 3 och Apt 4?
APT4 har en lite mer påkostad design och finish, du erhåller en biljetthållare i samma design och batterierna skiljer sig. I övrigt så är funktion och programvara likvärdiga.

Om jag får en parkeringsbot?
Om APT3 eller APT 4 är defekt pga tillverkningsfel täcker vi din P-bot om kopia på den skickas in till oss med inköpskvitto (Garantin täcker inte fel på batterier, inställningar eller bristfällig montering).
Klicka här för att kontakta oss

Fungerar AutoParkTime i alla bilar?
Ja! Den fungerar i alla bilar, även elbilar.

Hur snabbt ställer AutoParkTime om parkeringstiden?
C:a 20 sek efter du stannat visas först realtid, efter ytterligare 20 sek visas parkeringstidpunkt enligt gällande regler.

Hur ställer jag in klockan?
Se instruktionsboken du fått med i leveransen eller kontakta oss för instuktionsbok via länk

 Kan jag köpa tejp till hållaren?
Nej, men du kan köpa en komplett hållare med rengöringsduk via os.

Ska p-skivan sitta på höger eller vänster sida?
Du får ha den var du vill i framrutan i Sverige. (I Danmark måste P-skivan sitta i nedre högra hörnet av vindrutan)

Kan man stänga av sommar och vintertiden ?
I Maj 2020 gjorde vi en ändring i programvarorna som tillåter avstängning av denna funktion. Om det blir aktuellt så återkommer vi med instruktioner för detta.

Montering
Tiden är redan förinställd på fabriken, så det enda du behöver göra är att montera den på 1 minut. Sen är den klar!

Se till att vindrutan och hållaren är lutade minst +15°. På vintern kan du värma rutan med defrostern, en hårtork eller ännu enklare, med en plastpåse med varmt vatten. Rengör rutan med den bifogade våtservetten (använd inte andra våtservetter som ofta innehåller fett) och låt rutan torka. Avlägsna skyddstejpen och tryck fast P-skivan på en relativt jämn yta av vindrutan. Lossa APT:n från ramen, och tryck sedan direkt på ramen över varje bit tejp.

  • APT3-II är placerad i en hållare. Lyft upp APT3-II ur hållaren på vindrutan vid batteribyte, tidsinställning och vid rengöring av vindrutans insida.
  • APT4 M-II fästs magnetiskt mot ramen. Ta bort APT4M-II från magnetramen på vindrutan vid batteribyte, tidsinställning och vid rengöring av vindrutans insida.

Tid och datum för APT3-II och APT4 Magnetic-II
Använd SELECT-knappen för att välja vilken siffra du vill ändra. När du trycker på SELECT visas först den aktuella tiden. Trycker du igen börjar de första siffrorna att blinka, vilket betyder att de kan ändras med SET-knappen.
Y = År
N = Månad
D = Dag

OBS! Se till att rätt datum är inställt eftersom Autoparktime automatiskt växlar mellan sommar- och vintertid.

SÅ byter du batteri
APT4 Magnetic-II När det är dags att byta batterier, kommer den lilla LED-lampan på baksidan av P-skivan att blinka. Samtidigt visas texten "lo:b" växelvis med tiden på displayen.

APT4 M-II För att byta batteri, ta bort APT4 M-II från magnetramen på vindrutan. Batteriluckan finns på sidan av ATP4-II. Batteriet som används är en CR 2450. Se till att batteriets pluspol placeras uppåt i batteriluckan.

APT3-II För att byta batteri, lyft upp APT3-II ur hållaren på vindrutan för att komma åt batterierna. Det används två stycken AAA-batterier.